dog-banner

Pasning af hvalpe

Moren slikker hvalpene bagi for at hjælpe dem af med urin og afføring. Dette er vigtigt, og hvis moren ikke er i stand til det på grund af f.eks. sygdom eller et stort hvalpekuld, må man overtage tjansen med en lun opvredet vaskeklud. Det er en god idé at notere, om alle hvalpene regelmæssigt kommer af med urin og afføring, så ingen bliver glemt.

Det er også vigtigt at holde øje med, om moren holder hvalpene varme.

HVALPENE HAR BRUG FOR MEGET VARME DE FØRSTE UGER:

• Mellem 29-32 grader første uge

• Mellem 26-30 grader de næste par uger

Det kan være svært at holde så høj temperatur inden døre, derfor er det en god ide at hænge en varmelampe op.

Indtil hvalpene er 3-4 uger lever de normalt udelukkende af mælk fra moren. Hold øje med at alle hvalpene dier. Hvis de er svære at se forskel på, kan de mærkes med en lille klat neglelak i forskellige farver i nakken. Det er en god idé at veje hvalpene jævnligt og følge med i, om de følger deres vækstkurve. Hvis de følger kurven og tager på, er der ingen grund til at give dem tilskud. Men hvis de ikke tager på, og er meget urolige, fordi de ikke får nok mælk, kan man give dem modermælkserstatning til hunde i flaske.

Når hvalpene bliver 3-4 uger gamle begynder de at spise lidt selv. I starten skal de have hvalpetørfoderet opblødt eller dåsemad. Når de bliver lidt ældre, kan de knuse små tørfoderbidder selv.