dog-banner

Hvad er socialisering af hvalpe?

Alle dyr – også hunde – har en specielt følsom periode i begyndelsen af deres liv. I løbet af denne periode vænner de sig til ting og mennesker i deres omgivelser, så de ikke bliver bange for dem senere i livet. For hvalpes vedkommende stopper den følsomme periode ved omkring 12-16 ugers alderen. Alt hvad de lærer indtil de er 12-16 uger gamle, vil de tolerere fremover, og måske endda sætte pris på.

Efter den følsomme periodes afslutning vil hunden møde fremmede mennesker, ting og udfordringer med tilbageholdenhed, og hunden vil måske endda blive frygtsom, hvilket i uheldigste fald kan føre til aggression.

Hvad omfatter socialisering?

Socialisering af hvalpe omfatter møder og behagelige oplevelser med mange forskellige voksne, børn og hunde (både voksne og hvalpe) i løbet af den følsomme periode af deres hvalpeliv. Socialiseringen skal vedligeholdes indtil hvalpen bliver voksen. Hvalpen skal også vænnes til en masse forskellige begivenheder, miljøer og situationer, eksempelvis: køretur i bil, trafik og hverdagslyde.

Hvorfor socialisering?

Den mest almindelige årsag til angst og aggression er mangel på socialisering. En hvalp behøver ikke at være blevet slået eller mishandlet for at blive bange for mennesker og nye situationer.
En god socialisering er den bedste måde at sikre en venlig og velfungerende hvalp.