dog-banner

Problemer med ørerne

Øregangen hos hunde er både lang og kraftigt bøjet, hvilket medfører dårlig ventilation. Der bliver varmt og fugtigt, og så trives både bakterier og svamp, og derfor er øregangsbetændelse almindeligt hos hunde. Øregangsbetændelse kan også være tegn på allergi (atopi).

De almindeligste tegn på øregangsbetændelse er, at hunden ryster på hovedet og klør sig ved ørerne. Huden i øret kan være rød og irriteret og der kan være rigeligt med sortbrunt eller gulligt sekret. Ofte lugter øret dårligt.

Øregangsbetændelse kan anses for at være banalt, men hvis der ikke bliver taget hånd om problemet, kan det blive en kronisk tilstand.

Gør det til en vane at kontrollere ørerne regelmæssigt. Tør gerne ørerne med en tot vat efter badning, men brug ikke vatpinde.

Gør sådan ved mistanke om øregangsbetændelse

  • Kontroller øret/ørerne
  • Rengør forsigtigt øret med f.eks. Otoclean® ørerensemiddel.
  • Kontakt dyrlægen. Hunden skal måske have receptpligtige øredråber.
medicine

Otoclean® – mildt ørerensemiddel

Otoclean® er et ørerensemiddel til hunde og katte, som kan anvendes ved forbigående irritation i øret. Produktet har et mildt rensende indhold, som lindrer irritation. Det har også en ørevoksopløsende effekt. Otoclean® er et supplement til behandlingen af øregangsbetændelse. Ved tilbagevendende øregangsbetændelser kan Otoclean® anvendes i de mellemliggende perioder.

Otoclean® kan også anvendes ved regelmæssig rengøring af øret, eftersom det løsner voks og skidt i øregangen.

dog-ears