dog-banner

Hvalpekasse

I god tid før fødslen skal du have en hvalpekasse klar, som hunhunden kan føde i. Kassen skal være rummelig, da den samtidig er hvalpenes opholdssted de første 3-4 uger af deres liv, og kassen skal selvfølgelig også skal have plads til moren i denne periode. Det kan være en idé at sætte afstandsstykker rundt i kanten af hvalpekassen, så moren ikke kan komme til at ligge på en hvalp, hvis hun lægger sig tæt op ad kanten.

dog

Tilpas en skumgummimadras, så den passer præcist til kassen. Den skal ligge godt i spænd, så hvalpene ikke kan glide ned og komme i klemme mellem madrassen og fødekassen. Når madrassen ligger godt i spænd, vil tæppet, som stoppes ned i siderne også ligge godt fast. Det er vigtigt, at det ikke ligger løst, især så længe hvalpene er helt små, da hvalpene kan blive kvalt, hvis de kommer til at ligge inde i en af folderne.

For at sikre at skummadrassen er ren, er det en god ide at lægge et tisselagen mellem madrassen og tæppet. Brug tæpper, der kan vaskes ved 60 grader og skift mindst en gang i døgnet. Der er meget forskel på, hvor rent moren holder kassen. Skift tæppe og tisselagen hvis det bliver beskidt, og skift det altid mindst en gang i døgnet.