dog-banner

Lopper og loppebeskyttelse

Lopper er et meget almindeligt og generende bekendtskab, der kan give anledning til allergi og hudproblemer. De voksne lopper lever på hunden, men størstedelen af loppebestanden (i form af æg, larver og pupper) lever i hundens omgivelser.

Der findes mange forskellige produkter til bekæmpelse af lopper på hunde, f.eks. tyggetabletter, halsbånd, produkter der dryppes på huden, spray og shampoo. Nogle af midlerne har en langvarig effekt, mens andre har en kortere effekt. Nogle kan vaskes af, andre kan ikke, og det kan have betydning, hvis din hund svømmer eller vaskes ofte. De nyeste midler fås kun på recept, mens de ældre produkter også kan købes i håndkøb. Det er en god idé at rådføre sig med dyreklinikken om hvilken løsning, der passer bedst til din hund.

Uanset hvilket produkt du vælger til loppebehandling af din hund, er det en god idé at supplere med hyppig støvsugning af hjemmet og vask af dyrets tæpper ved mindst 60 grader. Husk også tæpper i bilen, campingvognen – og dit eget sengetøj hvis hunden ligger i sengen.

Husk at behandle alle hunde og katte i husstanden mod lopper, og overhold nøje de angivne behandlingsintervaller for at undgå at de voksne lopper på ny får lejlighed til at forurene omgivelserne med nye loppeæg. Det vil trække loppeproblemet i langdrag.

Vær opmærksom på at nogle loppe- og flåtmidler til hunde er meget giftige for katte!

Thermometer