dog-banner

Pelspleje

Hvordan du bedst passer din hunds pels, afhænger af pelsens type. Visse hunderacer behøver speciel pelspleje. Her finder du nogle almene råd.

Kort- og glathårede hunde: Denne pelstype er den letteste at passe. Har du en kort- eller glathåret hund, rækker det med et par bade om året. Et godt råd er at benytte lejligheden til at give hunden et bad, når den fælder. Børst gerne hunden udendørs mens pelsen er våd.

Ruhårede hunde:Ruhårede hunde skal trimmes mindst et par gange om året og bades ved behov. Racer med underuld bør børstes med en underuldsbørste.

Langhårede hunde:Langhårede hunde fælder en del og har behov for hyppigere bade og børstninger for at pelsen ikke skal filtre. Ved bad og børstning taber hunden mange af de løse hår, og en velplejet pels fælder mindre indendørs.
Desuden er der hunde, der har behov for at blive klippet.

Væn hvalpen til børstning og badning

En hundehvalps pels er kortere og blødere end den voksne hunds pels. Selvom hunden som hvalp ikke behøver så meget pelspleje, er det en god idé at vænne den til håndtering i forbindelse med børstning, badning og negleklip, så det ikke kommer til at volde problemer, når hunden bliver ældre.

Udstyr

Hvilke børster og kamme du skal investere i, afhænger af hundens pels. Der findes mange forskellige slags. Spørg butikspersonalet eller opdrætteren til råds.

Er du usikker på hvordan du bedst plejer hundens pels?
Spørg personalet på dyreklinikken.

Thermometer