dog-banner

Diarré

Det er ikke ualmindeligt at hunde rammes af mave- og tarminfektioner. Ofte begynder det med at hunden kaster op og senere får den diarré. I mildere tilfælde bliver afføringen blot løs. I de mest alvorlige tilfælde kan hunden få vandtynd sprøjtende diarré, som kan være blodig. Hunden kan hurtigt miste meget væske, hvilket kan lede til alvorlig dehydrering.

Opkastninger og diarré kan opstå ved at hunden har indtaget noget, den ikke kan tåle, eller af virus og bakterier. Parvovirus er et eksempel på et virus, der kan give alvorlig sygdom og medføre døden, især hos unge hvalpe. Alle hunde bør vaccineres mod parvovirus.

I milde tilfælde hvor afføringen blot er lind, behøver hunden ikke altid at komme til dyrlægen. Du kan faste hunden i et døgn, men den skal have fri adgang til vand. Når maven er i orden, kan du give skånekost (f.eks. kogt mager fisk og ris) i en uges tid. Gå gradvist over til det normale foder igen.

Kontakt dyrlægen hvis din hund har vandtynd eller blodig diarré, og hvis den virker sløv eller har andre tegn på sygdom.

Dog-note