dog-banner

Hvorfor er det så vigtigt?

Hvis en hund skal have et godt liv og være et velfungerende kæledyr, så skal den komme godt overens med andre levende væsener og kunne klare en masse forskellige hverdagssituationer. Velsocialiserede hvalpe vil vokse op og blive venlige og glade for mennesker og dyr. De vil kunne klare forskellige udfordringer, og de vil nyde at tage hvor som helst hen med deres ejere.

Konsekvensen af manglende socialisering?

En hvalp, der ikke socialiseres og tilvænnes tilstrækkeligt, vil måske senere i livet bide postbuddet eller et barn, blive aggressiv overfor andre hunde eller meget bange for fremmede. Den bliver måske meget frygtsom, hvis den tages med til nye steder, til dyrlægen eller den kan blive køresyg af frygt. For en frygtsom hund, der ikke har nogen mulighed for at flygte, er aggression en naturlig reaktionsmåde.

Ligesom aggression har mange andre adfærdsproblemer deres oprindelse i frygt. Frygten skyldes ofte mangel på passende oplevelser og socialisering i hvalpetiden. Adfærdsproblemer, som skyldes mangelfuld socialisering, er ofte svære at håndtere for ejere, og kan resultere i at hunden indleveres på et internat eller bliver aflivet.

Vigtigt fordi:

  • Mange unge hunde aflives på grund af adfærdsproblemer.
  • En god socialisering og tilvænning forebygger mange problemer.
    Det er tid til at starte nu!