dog-banner

Lydtræning

Den moderne verden indeholder mange lyde og vi kender alle til hunde, der bliver bange for fyrværkerilyde nytårsaften.

Hunde kan også blive bange for mange andre lyde som f.eks. en larmende støvsuger, trafik, børn der græder eller andet. Når først hunden er blevet bange for bestemte lyde, er det vanskeligt at hjælpe den, så den kan blive tryg ved lydene igen.

Hvis man lydtræner med sin hvalp i trygge omgivelser, kan man forebygge angst for lyde senere i livet, da hvalpe er langt mere positivt modtagelige for nye ting end voksne hunde. Start gerne så tidligt som muligt med lydtræning – og optimalt allerede hos opdrætter. Der er mange måder at lydtræne hunde på og det er en god idé at være kreativ og forsøge at forudsige, hvilke lyde hunden kan møde senere i livet.

Sørg for at eksponere din hvalp for mange situationer, som I vil møde fremover. Lad den komme med i byen, gå forbi børnehaven, gå forbi en station, lad den hilse på andre hunde osv. osv.

På velkommenhvalp.dk kan du hente en lydfil, som du kan bruge hjemme til at træne hunden med. Afspil hele lydfilen ved lav lydstyrke, gerne hvor du foretager dig noget andet med din hvalp. Herefter kan du gradvist øge lydstyrken. Det er meget vigtigt, at du ikke øger lydstyrken mere/hurtigere end din hvalp kan håndtere. Leg med hvalpen og giv den hyppigt lækre godbidder, mens lydene afspilles. På den måde kommer hvalpen til at forbinde lydene med noget positivt.

Afspil lydfilen hver dag indtil din hvalp er helt ligeglad med lydene, når de afspilles ved en lydstyrke, som er høj, men acceptabel for mennesker. Herefter skal du fortsætte med at afspille lydfilen 1 gang om ugen indtil din hvalp er ca. 1 år gammel.